• THYBORØN
  • HARBOØRE
  • VICTORIA STREET STATION
  • STRANDE
  • KLINKBY
  • LEMVIG
  • FÅRE
  • BÆKMARKSBRO
  • VEMB

Seværdigheder
Thyborøn


Vesterhavsgade 16
7680 Thyborøn
T 9783 2808
W jyllandsakvariet.dk

JyllandsAkvariet byder på et hav af oplevelser for hele familien med masser af fisk og krabber fra hele verden under vandet. Kom helt tæt på i vores rørebassiner eller lær at finde rav på stranden. Du kan helt gratis finde dit eget rav på vores indendørs strand.

Stå af ved: Thyborøn Havn (400 m, ca. 5 min. gang)

Kystcentervej 3
7680 Thyborøn
T 9690 0200
W kystcentret.dk

Kystcentret er et natur-og oplevelsescenter, hvor du kan bygge diger, lave bølger med både hænder og fødder, sejle med fjernstyret trawler, lave kæmpebobler og lave dit eget vejr.

Stå af ved: Thyborøn Havn (300 m, ca. 4 min. gang)

Vesterhavsgade 125a
7680 Thyborøn
T 9783 1069
W thyboron-kirke.dk

Thyborøn Kirke er et moderne kirkehus, som indeholder de mange faciliteter, et sogn har brug for. Kirken er tegnet af arkitekterne Vilsbøll & Poulsen, og kirken fremstår stringent og ren på den åbne plads. Der er taget højde for funktionalitet og æstetik, og lysindfaldet fra de højtsiddende vinduer giver en smuk og højtidelig stemning i kirkerummet.

Stå af ved: Thyborøn Kirke St. (200 m, ca. 3 min. gang)

Kystcentervej 11
7680 Thyborøn
4043 3808
W seawarmuseum.dk

Sea War Museum Jutland i Thyborøn er det eneste museum i Danmark, hvor der kun bliver fortalt international historie.
Museet har fokus på Første Verdenskrig i Nordsøen med hovedvægt på verdenshistoriens største søslag, på Jyllandsslaget, som fandt sted ud for den jyske vestkyst i 1916.

Stå af ved: Thyborøn Station (450 m, ca. 6 min. gang)
Kystcentervej 11
7680 Thyborøn
4043 3808
jutlandmemorial.com

Mindeparken for de omkomne i Jyllandsslaget er opført på den jyske vestkyst i et område umiddelbart vest for Thyborøn by.

Mindeparken kommer består af en stor mængde skulpturer. Ialt rejses 25 granitsten - én for hver af Jyllandsslagets sænkede skibe. Omkring de store granitstævne er der opstillet én figur for hver af de personer, der omkom ved det enkelte skibs forlis.

Mindeparken skal give mulighed for eftertanke og fremkalde meditation over historiens fortælling og forløb.

Stå af ved: Thyborøn Station (450 m, ca. 6 min. gang)

Ved Thyborøn

- en tilsandet oplevelse

W naturrumthyboroen.dk

Midt i landskabet omkring Thyborøn byder Naturrum Thyborøn indenfor. Ud for parkeringspladsen syd for Thyborøn kan de fleste elementet findes. Men området indeholder bl.a. infocube, legeplads, rævegrav, udgravet bunker, fugletårn osv. Gennem sine faciliteter gør Naturrum Thyborøn det muligt aktivt eller gennem fordybelse af udforske naturen på det indre og det ydre plan.

Stå af ved: Thyborøn Havn St.

Klitvej 9
7680 Thyborøn
T 9783 1167
W sneglehuset.dk

Derude vestpå, hvor himmel og hav mødes, ligger der et helt utroligt hus, dekoreret med millioner af skaller, skabt af en enkelt mand gennem et langt liv. Indeni findes Danmarks største udstilling af snegle og flaskeskibe. Sneglehuset ligger naturligvis på Sneglevej i den sydvestlige bydel i Thyborøn.

Stå af ved: Thyborøn Kirke (400 m, ca. 5 min. gang)

 Facebook