• THYBORØN
  • HARBOØRE
  • VICTORIA STREET STATION
  • STRANDE
  • KLINKBY
  • LEMVIG
  • FÅRE
  • BÆKMARKSBRO
  • VEMB

Seværdigheder
Lemvig


Vestergade 44
7620 Lemvig
T 9782 0025
W lemvigmuseum.dk

Lemvig Museum er et spejl af en spændende egn i det nordvestlige hjørne af det gamle Ringkøbing Amt.

Stå af ved: Lemvig St. (500 m, ca. 6 min. gang) 

Strandvejen 15 7620 Lemvig
T 9781 0920
W lemviggolfklub.dk

Lemvig Golfbane bølger sig gennem et bakket og åbent fjordlandskab, og udsigten over Lemvig tager næsten pusten fra én. Men bakkerne og vinden spiller naturligvis med, når man spiller på banen. Lemvig Golfbane har 18 huller og en 6 hullers kortbane. Der ligger en café i tilknytning til golfbanen.

Stå af ved: Lemvig St. (1,9 km, ca. 24 min. gang) 

Bredgade 17
7620 Lemvig
T 9782 0048
W biohusetlemvig.dk

Også i Lemvig kan store og små se film, der hvor film skal ses - i mørket, hvor alt kan ske. Filmhistorier er blevet fortalt i mere end 10 år, og det vil de blive ved med. BioHuset er en selvejende institution, drevet af borgere i og omkring Lemvig, som har en kærlighed til film.

Stå af ved: Lemvig St. (900 m, ca. 12 min. gang) 

Ågade 5
7620 Lemvig
T 2016 2411
W tanteandante-lemvig.dk

Det musiske Legehus i Lemvig. Her kan du klæde dig ud, bruge kunstnerbordet, spille dukketeater, prøve Grævlingehulen. Vi har også en sjov Kvinkelinkehave med skibet Andrea og kæmpe instrumenter. Og så kan du deltage i Synge-legeværkstedet.

Stå af ved: Lemvig St. (900 m, ca. 12 min. gang) 

Strandvejen 13
7620 Lemvig
T 9781 0371
W mfrk.dk

Ved hjælp af lokale kræfter blev Museet for Religiøs Kunst oprettet på den smukkest beliggende grund ved Limfjorden. Museet i Lemvig ser det som sin opgave at vise, hvorledes den religiøse dimension kommer til udtryk ikke mindst i nutidskunsten.

Stå af ved: Lemvig St. (1,2 km, ca. 14 min. gang) 

Miljøministeriet
Naturstyrelsen
T 7254 3000
W nst.dk

Med sine 6.400 ha udgør Klosterheden et af landets største skovområder i Danmark med et rigt dyreliv, skovsøer, åløb. I skovdistriktet er der shelters, bålpladser, skovlegepladser og meget mere, så man kan tage på tur i området.

Stå af ved: Lemvig St. (8,6 km, ca. 27 min. på cykel) 

Torvet 10
7620 Lemvig
T 9782 0786
W lemvigkirkerne.dk

Midt i Lemvig by, midt på torvet, midt i byens travle liv ligger Lemvig Kirke. Og her har den ligget i 800 år. Ikke bare fysisk har kirken været midtpunkt i byen, men har på mange måder været midtpunkt også i befolkningens liv.

Ved kirkens gamle granitdøbefont har generation efter generation af Lemvig borgere fået lagt fundamentet for deres liv og tro, - og sådan er det stadig.

Alle, der har været i Lemvig, kender kirketårnet med det karakteristiske kuppelspir, der som et vartegn rager op over byens tage. 

Omkring 1200 bliver der bygget en romansk bygning af rå, utilhugget granit, men omkring 1300 ombygges kirken til en gotisk kirke med tårn og hvælvinger. Siden udvides kirken med korsarme og tårn. Der er løbende lavet renovering på og i kirken, så den i dag fremstår som Vor Frue Kirke.

W lemvighavn.lemvig.dk

Lemvig Havn
– en perle for alle. Indsejlingen er en scene, naturen har sat op. Høje bakker, gule marker, grønne træer og blå bølger. I de senere år er Lemvig Havn forvandlet fra en erhvervshavn til en oplevelseshavn.

Havnen ligger for enden af gågaden midt i byen, hvor du møder spændende restauranter og butikker i købstadens hyggelige gågade. Det hele i gåafstand.

Som lystsejler oplever du havnen summe af liv, aktivitet og underholdning hele sommeren.

Stå af ved: Lemvig St. (750 m, ca. 11 min. gang) 

c/o Lemvig Museum
Vestergade 44

7620 Lemvig
T 9782 0025
W Gantriis fodspor

Ruten ”I Gantriis`fodspor” er navngivet efter skaberen af tegneserien ”Livets gang i Lidenlund”, Henning Gantriis, der er født og opvokset i Lemvig.

På ruten ”I Gantriis’ fodspor” finder man 17 af de mest markante kulturmiljøer fra tegneserien og det virkelige liv markeret med skilte udformet som tegnerens karakteristiske ”gadespejl” og tegneseriestriber fra ”Livets gang i Lidenlund”. Undervejs opleves alle byens facetter med fine gamle bygninger og miljøer fra værtshusgader til kirketorv, handelsstrøg, kærlighedssti, fortættede gader og havn.

Gå ruten og oplev byen med de fine miljøer og sin helt egen tegneserie.. Det her er dansk kulturhistorie med ”et glimt i øjet”. 

 Facebook