Longreads til togrejsen


Midtjyske Jernbaner samarbejder med Magasinet VESTKYSTEN om udgivelsen af artikler om vores virksomhed. Som læser får du rig mulighed for at komme bag kulissen hos Midtjyske Jernbaner og læse om remisen, fremtidssikrede tog, sikkerhed, toghistorie og meget mere.

Brug din togrejse på at slappe af med artikler om Midtjyske Jernbaner...
Vestjyllands set gennem togruden
Siden 1879 har jernbanen mellem Vemb og Thyborøn løbet som en livsnerve gennem landskabet med de små byer, og selskabet med de karakteristiske røde og orange tog er nærmest en institution i området. Nu står jernbanen over for sin første store driftsudvidelse i nyere tid.

Læs mere
Lemvigegnens egen jernbane

Togturen fra Vemb over Lemvig til Thyborøn er også historien om et stædigt lokalsamfund, der ikke ville gå glip af den udvikling, som jernbanerne førte med sig.

Læs mere
Oplevelser med toget
Midtjyske Jernbaner tilbyder andet end togtransport fra A til B. Året igennem bruges de karakteristiske togvogne til events, selskaber og andre oplevelser.

Læs mere
Batteritog på vej til vestjyske skinner
Midtjyske Jernbaner er lun på tanken om batteridrevne, klimavenlige tog på Lemvigegnen og undersøger, om der også skal købes batteritog til strækningen mellem Holstebro og Skjern.

Læs mere
Sikkerhed frem for alt
Midtjyske Jernbaners tog er hyggelige, men bagved jernbanedriften og togskinnerne ligger et stort arbejde med sikkerhed, når toget kører derudaf.

Læs mere
Remisen gøres klar til fremtidens tog
Overtagelsen af togdriften mellem Holstebro og Skjern samt udsigten til batteritog kræver udvidelse og ombygninger i værkstedet hos Midtjyske Jernbaner i Lemvig.

Læs mere
Vemb bliver privatbanens krydsfelt
Når Midtjyske Jernbaner i Lemvig til december overtager togdriften mellem Holstebro og Skjern får Vemb Station en hovedrolle, fortæller projektchef, der også ser frem til, at privatbanen bliver den første til at anskaffe batteritog i Danmark, og dermed går forrest i den grønne omstilling.

Læs mere
  Facebook